Interviu cu un „Fempreneur”

iunie 22, 2021

–    ADA GALEȘ   – 

interviu realizat de: Maria Bogdan

Ada Galeș este una dintre femeile care m-au inspirat în perioada aceasta de pandemie și m-a ajutat să îmi dau seama de valoarea pe care o pot aduce în această societate, ca și femeie, în domeniul businessului, dar și în activitățile creative care îmi hrănesc sufletul. Îmi place să cred că ne asemănăm prin iubirea pentru teatru, dar încă mai am multe de învățat de la ea. Având multe întrebări pe care voiam să i le adresez despre modul în care și-a deschis propriul business într-o perioadă în care actoria a fost pusă într-o pauză temporară, am decis să îi iau un interviu:

 1. Ce i-ai spune unei versiuni de 16 ani a ta? 

“Că sunt aici pentru ea. Că la un moment dat sprijinul pe care îl caută îl va găsi în ea. Că e superbă, că înțeleg că îi e greu, că o văd, că scopul meu principal va fi să fiu bine cu mine și că voi munci la asta până voi reuși. 

Am avut această superbă realizarea undeva pe la 28 de ani, că între 20 și 28 am lucrat enorm la mine și de asemenea, că nu se va termina această muncă niciodată. Că scopul meu în viață e continua mea dezvoltare emoțională, psihică și spirituală și să pot să dau înapoi această dezvoltare lumii. “

 1. Credeai că așa numita “fempreneur” este ce și-a imaginat acea versiune a ta că vei ajunge? 🙂 

“Sigur că nu și-a imaginat exact asta, dar dacă aș face un exercițiu de imaginație, cred că e foarte mândră. Mă ajută mult întrebarea asta. Pentru că sunt multe momente și pentru mine în care mă îndoiesc de mine, sau mi se pare că nu sunt de ajuns, că nu fac suficiente lucruri, că nu le fac suficient de bine. Iar acum, gândindu-mă cum m-aș privi de la 16 ani, mă gândesc că aș vrea să îmi ofer o îmbrățișare.”

 1. Cum te-ai decis să intri în lumea teatrului? 

“Cred că acea versiune a mea de 16 ani de care mă întrebi s-a simțit văzută și apreciată și că poate să se dea pe sine lumii, prin teatru. Dacă mă întrebi de ce continui să fac, acum, e pentru că actoria e ceva foarte intim. E despre mine. Spectacolele și filmările sunt momentele în care sunt complet prezentă, unde contează mai tare universul creat decât orice altceva. Iar asta mă ajută mult în orice aș face – această etică a meseriei artistice – și anume: că lucrul pe care îl facem împreună e întotdeauna mai important decât oricare dintre noi individual.”

 1. Ce dificultăți ai întâmpinat în acest parcurs profesional? 

“De toate. Nesiguranță, precaritate financiară, insatisfacție, ca noi toți, probabil, în toate domeniile. Sigur că e o meserie în care se face un transfer între tine ca persoană și munca ta, pentru că lucrezi atât de direct cu mintea ta, corpul tău, eul tău.  Poate fi foarte fină și sensibilă meseria, dar indiferent prin ce am trecut, bucuria lucrului la un spectacol, descoperirea lumilor și posibilitatea de a vorbi despre lume publicului, prin spectacolele și filmele pe care le fac a fost întotdeauna o bucurie mult mai mare decât orice hop am avut de trecut.”

 1. Ai avut un model care te-a inspirat în lumea teatrului? 

“Îmi iubesc și îmi admir colegii și încerc să iau tot ce e mai bun din interacțiunile cu ei. Nu am modele profesionale după care să mă ghidez, dar încerc să le spun oamenilor cu care lucrez că îi admir, că mă inspiră și că învăț de la ei.”

6.  Cum a apărut ideea We are phoenix shop? 

“Cu toate că îmi venise ideea de business, We Are Phoenix a apărut abia în momentul în care mi-a fost extrem de clar că am vrea să avem etichetele ilustrate de artiste românce și el a continuat să existe datorită acestor femei care sunt alături de mine: Aureliana Popa, Alexandra Tampa, Antoneta Galeș, Sabina Dan și Anca Prisăcariu (Animalenas).”

 1. Ai reușit să-ți crești business-ul într-o perioadă foarte scurtă de timp, diversificând linia de produse cu care ai lansat brandul inițial. Cum a fost trecerea de la scena de teatru la creatorul unui brand de produse artizanale (în mijlocul unei pandemii)?

“De mulți ani căutam o idee de business, iar pandemia pentru mine a venit cu timp liber în care să experimentez, cu curaj să mă arunc în ce vreau să fac și cu parteneri cu care să plec la drum. Cred că a fost cel mai intens an pe care l-am trăit.” 

 1. Când ți-ai dat seama că vrei să îți deschizi un business, de ce te-ai îndreptat spre zona de body care/ self love? 

“We Are Phoenix vorbește despre transformare, despre capacitatea pe care o avem de a renaște din propria noastră cenușă. Fiecare produs are un atribut: love, balance, happiness, etc. care ne aduce aminte când îl folosim că ceea ce căutăm e deja în noi. 

Mai mult decât atât, cred că îmi doresc, cu fiecare business pe care îl fac să vin în sprijinul oamenilor. 

La We are Phoenix am simțit nevoia ca produsele de consum pe care le folosim să fie mai mult decât simple produse. Visul nostru este să îmbinăm arta cu retailul, să deschidem un spațiu imersiv în care să ne jucăm și unde să putem găsi produsele noastre minunate. Zic minunate din toată inima, pentru că ni se întâmplă des să ne sunăm una pe cealaltă, noi cele care lucrăm la We Are Phoenix, să ne bucurăm și să ne felicităm de calitatea produselor noastre, iar asta cred că e foarte important. www.wearephoenix.org

 1. Pe lângă această linie de produse ai creat și o comunitate pentru femei @iadmirewomen. De ce crezi că este important să păstrăm, acum mai mult ca niciodată, o conexiune cu femeile din viața noastră? 

“Pentru că avem nevoie să schimbăm condiționarea socială care există și felul în care ne-am obișnuit să ne raportăm una la alta. Eu am nevoie să aduc în existență utopia în care cred și anume că femeile se susțin și se admiră una pe cealaltă. Pentru mine lumea este despre ce putem să facem împreună.”

 1. Știu că ai cochetat un pic și cu ideea psihologiei și “personal development”. Ce te-a atras la această zonă? 

“Observația că poate unul dintre lucrurile cele mai importante de care are lumea nevoie e încrederea și faptul că pot să ofer asta. Din moment ce am identificat că aș putea crea un spațiu de siguranță în care oamenii să se simtă încrezători că tot ceea ce caută e deja în ei, m-am gândit că ar fi important să fac asta. 

Mai mult decât atât mă pasionează felul în care gândim și simțim, ce e în spatele lucrurilor pe care le facem și am o dorință sinceră de a le fi de folos oamenilor. 

Îmi doresc curând să organizez un grup de suport și sprijin pe câteva teme concrete: anxietate, relații intime, empowerment, etc.”

 1. Din toate activitățile pe care le faci, care îți aduce cea mai multă bucurie / împlinire?

“Cred că mă completează toate lucrurile pe care le fac, într-un mod unic.

Îmi place enorm să lucrez, să fac asta împreună cu oameni în care cred și să reușesc să îmi aduc aportul în a crea un mediu de lucru plin de creativitate în care să fim liberi, în siguranță și productivi. Cred că e foarte important ca mediul în care ne petrecem cel mai mult timp, cel de lucru, să fie unul de calitate, din care să creștem și să ne dezvoltăm. Orice am face.” 

 1. Crezi că este important ca o persoană să aibă mai multe interese și să nu se axeze doar pe un singur lucru în viața profesională? 

“Am fost invitată de Fundația Hera, pe care o aplaud pentru susținerea sănătății mintale, să vorbesc despre copilul interior și am încercat să punctez că ipostazele pe care le avem în noi, rămân cu noi pe tot parcursul vieții. Că avem atât de multe de învățat din a ne păstra unele atribute pe care le aveam când eram tineri. 

Cred că suntem capabili să facem orice ne dorim, să descoperim lumea cu imensă curiozitate și entuziasm și mai cred că învățarea este continuă și că nu ar trebui să se oprească niciodată. 

Vă las și un articol care mi-a plăcut mult pe subiectul ăsta:

Why You Should Have (at Least) Two Careers https://hbr.org/2017/04/why-you-should-have-at-least-two-careers?utm_medium=social&utm_campaign=hbr&utm_source=linkedin&tpcc=orgsocial_edit%E2%80%9D

 1. Ai luat parte și discutat despre self love în cadrul mai multor proiecte. Ce înseamnă să te iubești pe tine și pe corpul tău necondiționat în viziunea ta? 

“Să știi că indiferent ce ai vrea să schimbi, schimbarea poate fi făcută dintr-un spațiu de iubire de sine și cu blândețe. Să ai target-uri mici, realizabile și să fii conștientă că încrederea, iubirea de sine și fericirea sunt lucruri la care poți lucra. 

Pentru asta vă recomand cu toată căldura Caietul Fericirii, un instrument pentru a ne crește calitatea vieții scris de mama mea. Ea este și motivul pentru care eu sunt atât de bine. Îl găsiți aici: www.antonetagales.ro

 1. Ca un ultim sfat… Cu ce ai vrea să rămână cititoarele acestui interviu? (poate un quote, o doză de inspirație 😉

“Că sunt aici pentru ele și că pot face tot ceea ce își doresc pe lumea asta.” 

S-ar putea să-ți placă și …

Raport de activitate 2023

Raport de activitate 2023

Dragă comunitate, Lansată la începutul anului 2020 din dorința de a sprijini generațiile viitoare de femei, Her Time...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână