Suntem frumoși în fiecare zi

octombrie 7, 2023

text: Gabriela Dincă

ilustratie: Maria Petrea

Cu toții știm că frumusețea este subiectivă, că este ceva greu de definit și că poate căpăta diverse semnificații din perspectiva mai multor persoane. În ciuda acestui aspect, e foarte ușor pentru mulți dintre noi să pășim spre capcana neîncrederii în sine în momentul în care nu ne putem conforma imaginii ideale de frumusețe pe care o au anumiți oameni.

  Din simplul fapt că fiecare dintre noi are propriile preferințe și că rareori se poate ajunge la un acord în privința a ceva ce este pe placul mai multor persoane, putem deduce că de fapt nimeni nu ne poate spune în mod concret ce este „frumos”. Micile aspecte care pot fi interpretate drept ,,imperfecțiuni” de către cineva pot stârni admirație din partea altcuiva, întrucât imaginea noastră este percepută diferit de ochii fiecărui privitor. Faptul că nu suntem văzuți la fel de toată lumea și că nu avem aspecte comune cu alți oameni reprezintă un factor care ne face să fim frumoși, deoarece există foarte multă frumusețe în diversitate.

  Și totuși, având în vedere că nimeni nu poate asocia acest concept cu o explicație precisă care să mulțumească pe toată lumea, ce înseamnă cu adevărat frumusețea?

  Fiecare persoană este frumoasă într-un mod unic, nefiind neapărat vorba de diverse trăsături fizice care ies în evidență. În viața de zi cu zi ne putem face remarcați prin propria frumusețe ce se poate manifesta prin energia noastră și prin ceea ce oferim celorlalți. Superficialitatea pe care o înfruntăm constant în societatea noastră ne face de multe ori să trecem cu vederea frumusețea adevărată pe care o putem pune în valoare cu ușurință și care chiar ne poate caracteriza din multe puncte de vedere.

  Atitudinea pe care o avem față de cei din jurul nostru, empatia, dorința de a oferi ajutor și intențiile bune sunt gesturi care ne expun esența și care ne ajută să menținem o energie plăcută pe care să o transmitem celor din jur. De asemenea, frumusețea pe care o vedem în tot ceea ce ne înconjoară este de fapt o reflexie a frumuseții noastre, deoarece a vedea ceva bun în orice lucru și în orice persoană constituie un aspect care demonstrează că noi înșine avem ceva bun în noi.

  Nu în ultimul rând, iubirea de sine este o adevărată formă de frumusețe. Acceptarea de sine și compasiunea pe care ne-o oferim nouă înșine în primul rând reprezintă o cale de a ne evidenția unicitatea și de a demonstra că ne conștientizăm valoarea, fiind pregătiți să răspândim această energie pozitivă în jurul nostru.

  Fie că ne referim la lucrurile simple prin care ne remarcăm personalitatea sau de mici aspecte fizice care se fac observate cu ușurință, toți ne putem caracteriza ca fiind frumoși, iar acest lucru este vizibil zilnic pentru cei din jurul nostru chiar dacă noi omitem uneori să ne vedem singuri astfel.

S-ar putea să-ți placă și …

Raport de activitate 2023

Raport de activitate 2023

Dragă comunitate, Lansată la începutul anului 2020 din dorința de a sprijini generațiile viitoare de femei, Her Time...

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână